Снимка: БГНЕС

"ГЕРБ си има премиер и той се казва Бойко Борисов. Всичко останало са медийни спекулации", заяви министърът на труда и социалната политика Деница Сачева в сутрешния блок на Нова телевизия.

Според нея е много лесно да се замерват с яйца и домати институциите, но "нека да видим има ли хора, които могат да предлагат решения на реалните проблеми".

Още по темата
Това каза министърът на труда и социалната политика Деница Сачева в интервю за предаването "Здравей, България" по Нова телевизия.

По думите ѝ възможностите пред политиците вече са много ясно очертани. "След началото на новия парламентарен сезон ще се търси парламентарна подкрепа за това дали следващите избори за бъдат за ВНС. Не мисля, че крайният резултат може да бъде предопределен", категорична бе Сачева.

"Консултациите още не са започнали. Това, което направи премиерът Борисов с предложението за свикване на ВНС и за Конституция, е огледален образ на всичко, което искат парламентарната, извънпарламентарната опозиция и хората на улицата. Ако някой не харесва кривото огледало на своите представи, това не е проблем на партията, която предлага това, което хората искат. Всичко, което искат хората, представлява това, което предлагаме", каза още тя.

"Ние винаги сме говорили за това, че трябва да има действащо Народно събрание във връзка с предстоящата зима и предстоящите проблеми, които трябва да бъдат решавани. Това е била тезата, която винаги сме застъпвали. След като има толкова много хора, които смятат, че чрез предложенията си могат да решават проблемите на хората през предстоящия есенно-зимен период, нека да видим дали това е възможно и реално", посочи социалния министър.

Според нея е много лесно да се правят различни хепънинги и пърформанси, лесно да се замерват с яйца и домати институциите, но нека да видим има ли хора, които могат да предлагат реални решения на реалните проблеми, защото на този етап такива не виждаме.

"Премиерът предложи един коридор за алтернативи и възможни решения и нека чуем кой какво предлага", допълни тя.

Коментари Напиши коментар

135

Анонимен

преди 2 години

коридор за алтернативи и възможни решения......огледален образ.......грамотност?

134

саки

преди 2 години

Правилно Сачева ГЕРБ си има премиер,Бойко Борисов,шкафчето,джипката,мутрата,тиквата и тн.,тн. То и твоето вече е само празни приказки,преливане от пусто в празно и непрекъсната възхвала на Вожда-Слънце!Държавата ни скоро ще има служебен кабинет и служебен премиер!За другото мечтите рано или късно ще угаснат и за гробарите!

133

Анонимен

преди 2 години

Да, права си, другарко Сачева! Бойко Борисов е премиер на ГЕРБ, тоест ваш премиер!Не е мой, нито е премиер на България!!!