Снимка: БГНЕС

Мартин Димитров и Петър Славов, бивши депутати, отново заведоха дело срещу ЦИК в опит да принудят комисията да осигури машинно гласуване за секциите в страната с над 300 избиратели, което е предвидено по закон. 

"ЦИК отново няма готовност за машинно гласуване. Те винаги имат две хипотези - или е много рано, или е много късно. И никога няма машинно гласуване", коментира Димитров в ефира на bTV. 
 
На въпроса защо колегите му продължават да съдят ЦИК той отговори: "Без граждански натиск никога няма да видим машинно гласуване". 
 
Димитров напомни, че още през 2009 г. е направен успешен опит за машинно гласуване в страната. 
 
Според него има проблем в предложението на ГЕРБ за удължаване на изборния ден до 48 часа заради пандемията от COVID-19. Той смята, че по този начин няма гаранция, че няма да се фалшифицират протоколи при подобно удължено работно време на избирателните секции.

Коментари Напиши коментар

15

ЦИК е партиен

преди 1 година

ЦИК е партиен инструмент на ГЕРБ и патериците му. Вижте му състава: 7 от ГЕРБ, 6 от БСП, по двама от ОП и ДПС и един от Марешки. С мнозинството си ГЕРБ и патериците му вече три години протакат доставката на машини (но си получават заплатите и имат собствен бюджет) и накрая ще кажат "Няма време". А по изборният закон са длъжни да осугурят гласуване с машини.

14

За честни избори

преди 1 година

Искаме честни избори, а не фалшифицирани. На последните избори е имало 150 хиляди невалидни бюлетини и на тази практика трябва да се сложи край. Мнозинството от избирателите вече не вярва в това, че ГЕРБ е способен да проведе честни избори. Затова - оставка и машинно гласуване.

13

нема вирус

преди 1 година

тия от сега знаят че ше изгубят изборите ( за пореден път ) и почват да говорят за фалшифициране ! с машини , без машини , власт за бсп е химера !