Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Опасността от голяма суша в България приближава и на следващия министър ще му е много трудно.

„Всички искат да се закачат към 52-та язовира (15 за питейно-битово ползване, още толкова за земеделски нужди), които управляваме. В Източна България от години не е валяло и има големи проблеми – поречието от язовир "Копринка" до река Тунджа е пресъхнало“, коментира министърът на околната среда Емил Димитров пред Нова тв.

Още по темата

„Друг пример – язовир "Камчия". Трябва да чакаме догодина май-юни или да вземем мерки още сега, постави риторичен въпрос екоминистърът.

Относно политическата ситуация в страната той настоя, че премиерът Бойко Борисов е отговорил на очакванията на хората да отвори темата за нова Конституция.

„Въпросът е, какво ще се направи и колко време ще продължи. През това време някой трябва да се грижи за хората", смята той.

Според него мечтата на мнозина депутати за пожизнен мандат е напът да се получи.

"Да не се окаже, че има Велико народно събрание, в което се обсъждат редица идеи и постоянно има ситуация „стигнеш до финала, почнеш от самото начало”, каза Димитров.

Според него дребните детайли, които имат нужда от промяна биха могли да бъдат променени и от обикновеното Народно събрание.

"Не ми е приятно да ми казват мутра, но и това го има в управлението", така министитър коментира сегашната политическа ситуация. Той изрази мнение и относно задължителната наборна служба: "Бил съм в казарма много малко време. Смятам, че ако вдигнеш заплата на 3000 лева, ще има много желаещи да работят. Хубаво е да се изграждат навици, но вие съгласна ли сте да ходите някъде на палатка заради патриотичния дълг?", попита Димитров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase