Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Проектът за Конституция на ГЕРБ влиза в парламента още днес, обяви премиерът Бойко Борисов в обръщение в социалните мрежи.

„На 2 септември трябва да влезем със 120 подписа”, допълни той.

Още по темата

Той отсече, че твърденията, че с искането му за свикване на Велико народно събрание цели да отложи във времето подаването на оставката на правителството е лъжа.

„Първа лъжа: Борисов и ГЕРБ целят да протакат във времето да няма 2-3 месеца избори, вкопчили са се във властта. Затова ние внасяме днес тази Конституция и изобличаваме втора лъжа - че това е конституция на ГЕРБ и Борисов. Лъжа е, че ние не искаме машинно гласуване“, допълни още Борисов.

Според него властите управляват най-добре пандемията.

„Българите не знаят какво е карантина – да отидат в Гърция, в Турция, да видят как е. Справихме се с пандемията и строим навсякъде. От какво да ние срам?“, попита той.

Борисов поиска във ВНС да има 200 мажоритарно и 200 пропорционално избрани депутати.

„Глас народен, глас божи, както ни подредят. Нашата единствена цел е да дадем на народа правото да избират. За разлика от тези, които се стремят към властта, ние искаме най-доброто за хората, а това може да стане само ако се спазват правилата и дисциплината“, каза Борисов.

Той призна, че накрая на четвъртата година управление на правителството има умора, има износване, но така е навсякъде по света.

„И така и заради това искаме да се даде властта на народа, каквото си избере народът“, коментира премиерът. 

Бойко Борисов отсече, че другата лъжа е, че ГЕРБ не иска машинното гласуване.

Заради това още днес вицето Томислав Дончев ще предприеме мерки.

Освен това ще бъде обсъдена и възможността с финансовия министър Кирил Ананиев да  се купи сграда на ЦИК, за да не заседават в бившия Партиен дом, където от септември ще се провеждат и пленарните заседание на депутатите.

„Обръщам се към протестиращите – спрете да тормозите другите, протестирайте си на тротоара, дайте ни 2 седмици“, призова Борисов.

Очаквайте подробности!

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase