Снимка: БГНЕС
"Не съм привърженик на отварянето на конституционния дебат сега, но от гледна точка на политическия шахмат, предложението на премиера за свикване на Велико народно събрание и промени в Конституцията, беше хитър ход", каза политологът Първан Симеонов пред NOVA.
 
"От една страна, с това се печели време – ще се обсъжда, ще се мисли и може да стане и пролет. От друга – темата се сменя. Вече не говорим дали отец Дионисий е отслужил нещо на барикадата, а си говорим за нова Конституция", коментира още той и допълни: "Борисов сякаш се опитва да сключи пакт зад гърба на народа. Ясно е, че протестът няма да хареса това. Те го заявиха, но Борисов сърфира на вълната срещу себе си".
 
"Премиерът Бойко Борисов повиши нивото. Предложенията му не са в отговор на протеста на хората, а анонс, който има много по-дългосрочен хоризонт. Разбира се, това обаче също носи риск", каза от своя страна политологът доц. Антоний Гълъбов.
 
"Всички говорят за съдебната власт, но истината е, че големите проблеми идват от липсата на баланс между съдебна и изпълнителна власт", смята още той.
 
 
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase