Снимка: БГНЕС
"Не съм привърженик на отварянето на конституционния дебат сега, но от гледна точка на политическия шахмат, предложението на премиера за свикване на Велико народно събрание и промени в Конституцията, беше хитър ход", каза политологът Първан Симеонов пред NOVA.
 
"От една страна, с това се печели време – ще се обсъжда, ще се мисли и може да стане и пролет. От друга – темата се сменя. Вече не говорим дали отец Дионисий е отслужил нещо на барикадата, а си говорим за нова Конституция", коментира още той и допълни: "Борисов сякаш се опитва да сключи пакт зад гърба на народа. Ясно е, че протестът няма да хареса това. Те го заявиха, но Борисов сърфира на вълната срещу себе си".
 
"Премиерът Бойко Борисов повиши нивото. Предложенията му не са в отговор на протеста на хората, а анонс, който има много по-дългосрочен хоризонт. Разбира се, това обаче също носи риск", каза от своя страна политологът доц. Антоний Гълъбов.
 
"Всички говорят за съдебната власт, но истината е, че големите проблеми идват от липсата на баланс между съдебна и изпълнителна власт", смята още той.
 
 
 
 

Коментари Напиши коментар

109

баце

преди 1 година

Ефекта няма да е добър за ББ и ГЕРБ.

108

Анонимен

преди 1 година

До 124 калеко алекоНарочно пиша името с малки букви.Учи български, а като не знаеш чуждиците не ги ползвай!... като блогират възлови кръствища...Не разбрах как четеш, когато кръствищата са блог(к)ирани?Аман от неуки с правописни дефицити!

107

Shark

преди 1 година

НИКАКЪВ! ПЕЧЕЛЯТ ВРЕМЕ И ИСКАТ ДА НИ ЗАГУБЯТ ОЩЕ 1 ДО 3 ГОДИНИ! ОСТАВКА ВЕДНАГА!!!!!