Снимка: БГНЕС

Решението на министър-председателя Бойко Борисов да предложи свикване на Велико Народно събрание и приемане на нова Конституция е държавническо и навременно, се чете в позиция на СДС.

Както многократно сме подчертавали, само по този начин може да се осъществи реална промяна на модела и да се отговори на исканията на гражданите, смятат от партията.

Още по темата
От там посочват, че единствено десните партии, членки на ЕНП, "могат да затворят страниците на Лилово-Лукановата Конституция и да направят историческата стъпка към
нов основен закон – модерен, европейски и адекватен на реалността".

"Десницата е призвана да извърви докрай пътя, който започнахме преди 30 години – за изграждане на достойна и демократична европейска държава. Този път минава през закона, а не през метежа. Той е единствено правилният", се чете в позицията на СДС.

"Сините" изразяват надежда, че и другите парламентарно представени партии "ще осъзнаят важността на това рeшение и ще подкрепят предложението за ВНС".

"Това е исторически момент, който СДС отдавна очаква, за да се поправят старите грешки на прехода, когато с компромис беше приета наложената от БСП (БКП) Конституция", смятат от СДС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase