Снимка: БГНЕС

"Договорът за приятелство, добросъседство и сътрудничество с Република Северна Македония бе историческа стъпка в отношенията между двете страни.

Знак, че сме се поучили от грешките на миналото и сме готови да работим за сигурни и стабилни Балкани в бъдеще." Това написа премиерът Бойко Борисов на страницата си във Facebook.

Поводът е подписването на Договора за приятелство с Република Северна Македония преди три години.Зоран Заев също не пропусна да спомене случилото се.

"Европейската интеграция гарантира мир и просперитет. България остава последователна в подкрепата си за европейското бъдеще на Република Северна Македония, но това минава и през стриктното спазване на добросъседските отношения и постигнатите ангажименти в Договора, който подписахме на тази дата преди 3 години.", отбеляза още Борисов в социалните мрежи.

Коментари Напиши коментар

218

До 204

преди 1 седмица

Какъв генерал той е майор от резерва.Генерал се става след завършена успешно генералщабна академия.Първанов и царя го направиха генерал за 3г.напук на всякаква логика.

217

Кметът

преди 1 седмица

Остави тази сложна материя за по-умни от теб,а ти хвани истинския балкан,че време не остана.

216

Щирлиц

преди 1 седмица

До Анонимен 215

Насилствено е "приемането" на исляма,наложено от турците.Затова и една малка част от българите са мюсюлмани,защото насила хубост не става.В противовес на това насилие е приемането на християнството,затова то е религията на мнозинството от българския народ.