Снимка: БГНЕС

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров призова да се възстанови диалогът между президента Румен Радев и премиера Бойко Борисов.

"Думите са много крайни от всички страни. Искам да върна политиците на масата", заяви Тодоров пред bTV.

По думите на един от най-успешните кметове на ГЕРБ, трябва да се възстанови диалогът между институциите на президента и премиера. "Това ще намали съществуващото в момента напрежение в България", смята Тодоров, който е и член на Изпълнителната комисия на ГЕРБ.

Още по темата
Според кмета на Стара Загора сме в година на най-тежка криза и не трябва да има такова разделение, защото хората очакват подкрепа.

"Не смятам, че премиерът Борисов се крие. Той дава отговор на въпросите, които му се задават", посочи Тодоров, но призна, че политическата обстановка в България не е нормална.

"Младите хора протестират за нормалност в политиката. Тези млади хора са на улицата, защото никой не им предлага решение", посочи Тодоров но добави, че точно чрез постигането на диалог между президент и премиер могат да се удовлетворят исканията на демонстрантите.

Кметът на Стара Загора призова за обединение в името на националните интереси и създаване на стратегия за България.

"Не съм сигурен, че БСП искат избори сега, защото имат вътрешни проблеми", заяви Тодоров, според когото левицата иска да отложи вота за по-нататък.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase