Протестите в страната, които са за оставката на правителството, продължават. Психиатърът Веселин Герев отбеляза, че младото поколение иска ясна визия за бъдещето.
 
"На този етап и заради ситуацията, и заради кризата със заразата, в цял свят визия за бъдещето не може да се прави в по-далечен план", коментира Герев пред Bulgaria ON AIR.
 
Той твърди, че политиците у нас тотално се променят, след като получат властта, като "политическата психопатия няма граници - безочието също".
 
"Аз преди 10 г. въведох едно понятие - "политическа шизофрения". Това е едно много интересно състояние, в което влизат нашите управници. Докато получат властта са много благи, разбрани хора, много диалогични, съчувстват, хвърлят обещания. Но когато вземат властта те тотално се променят. Именно това е т.нар. шизофренен процес - тоталното раздвояване между това, което се говори и това, което се прави. И настъпва едно състояние на безцеремонност, на арогантност, не се откликва на проблемите на хората", обясни психиатърът.
 
Герев смята, че колкото повече управляващите не искат да чуят протестиращите, толкова по-активни ще стават те.
 
"За да се стигне до тези протести на улицата, това е генерирано напрежение в последните 10-12 години", смята той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase