Снимка: Bulgaria ON AIR

Вицепремиерът и министър на отбраната - Красимир Каракачанов, заяви, че има два варианта - или ново правителство в рамките на този парламент и това мнозинство, със или без сегашния министър-председател, или предсрочни избори.

Политическите сценарии се променят с всеки час, а най-възможните от тях коментирахме с политическия психолог проф. Антоанета Христова в предаването "Денят ON AIR".

Тя е на мнение, че в сложната ситуация има две страни. От едната са хората, които са на улицата и виждат всичко в бяло-черната гама. Трудно може да бъдат убеждавани и това прави ситуацията много трудна. От другата страна е управленската конфигурация, която трябва да намери път, който да запази достойнството на управляващите.

"Има видим дефицит в способността да отчетат социалните, икономически и психологически проблеми след ковид кризата и реакцията на обществото. Редовните парламентарни избори са само след 6-7 месеца. Патриотите не може да не оценяват необходимостта да използват този период по възможно най-добрия начин за себе си. Опитват се да влязат в управленска конфигурация, която ще даде перспектива за тях", заяви проф. Христова пред Bulgaria ON AIR.

Според нея при експертен кабинет или служебно правителство хората извън страната ще са постигнали своя резултат - Горанов и Борисов да не бъдат в управлението.

Политическият психолог оправда липсата на необходимост от предсрочни избори с предположението, че ще имаме изключително разпилян парламент, който ще се състои от партии, които няма да могат да си говорят.

"Хората са на бяло и черно, на добро и лошо. Такива хора не могат да седнат на една маса и да си подадат ръка. Следва кратко правителство, големи скандали и липса на перспектива", прогнозира проф. Христова.
 

Коментари Напиши коментар

21

Анонимен

преди 1 година

Всички на барикадата! Не защитим ли ГЕРБ, няма и многомилионни кухи проекти!проф. Антоанета Христова

20

Няма ли най-после

преди 1 година

някой да започне редовно да припомня на българина колко струват едни избори?ДОСТА МИЛИОНА СТРУВАТ!За тази година в бюджета няма запланувана такава сума, значи трябва да се откъсне от други запланувани разходи - от парите за здравеопазване, за построяване на детски градини и т.н.Това трябва да се повтаря поне по 20 пъти на ден по новините, за да се запита *** струва ли си да отгладува тези пари само за да могат фирмите на едни комунисти да изместят други комунисти от обществените поръчки?

19

До П Славова

преди 1 година

Славова, аз не виждам разделение на обществото.Иска се оставката на Гешев и на доказания мафиот и крадец Борисов. Само платените медии омаловажават всички записи снимки и документи как герб, начело с Борисов краде. И то яко.Плюс това краде и от Европейските пари.Не видях някакъв протест в защита на Борисов. Имаше два контрапротеста организирани и платени от герб, единия с цел разпалване на етническа война.Единствено чуваме оправдания как всичко е манипулирано.Моля ви за поне малко обективност