Акции, изнесени кореспонденции, компромати. Поведе ли държавата битка с олигархията? Депутатът от "Атака" Явор Нотев заяви в "Денят ON AIR", че прокуратурата се е превърна в източник на новини от битова престъпност.

"Гешев поставя публично определени социални задачи. Като че ли ще промени пластовете в обществото и ще даде реванш. Истината е, че сме свидетели на ежедневни действия на прокуратурата, които будят въпроси, за които обществото е зажадняло и възприема като горещи теми и с очакване за резултат", посочи Нотев пред Bulgaria ON AIR.

През последните дни в публичното пространство излязоха редица компромати. Всички си зададоха въпроса може ли да се гледа на тях като на доказателства и има ли разлика между двете.

"Компромат е термин, който няма легално присъствие, некоректно използване на информация, подвеждаща, с цел дезориентация и заблуда. Доказателство е със строга дефиниция в наказателното право, изисква действия, създаващи увереност в искреността му. Когато говорим за записи, направени с техническо средство, по реда в Закона за специални разузнавателни средства, начинът по който се събира тази информация придобива такъв статут", изтъкна той.

Явор Нотев посочи, че поднесените от прокуратурата чатове между бизнесмени и хора от високите етажи на властта, били изненадващи. А широкото разгласяване на подобна информация би трябвало да се случва на по-късен етап от разследването.

"Бяхме изненадани от това поднасяне на информацията, когато бяхме затрупани от други чатове от далечна държава. По време на наказателният процес доказателствата би трябвало да са събрани и не толкова широко разгласени. Досъдебното производство трябва да събере максимално количество информация, но не трябва да я разпространява до момента, в който не е станала абсолютно сигурна", коментира депутатът от "Атака".

Коментари Напиши коментар

5

Диагноза

преди 1 месец

Лелеее, такова квичене е започнало ! Оказва се , че няма кътче , където да не е текла далавера в държавата !!!! Като най- ярка е далаверата в Президентството - отявлен шпионаж , без притеснение и без пазене! Толкова са били сигурни и "предани" шпионите на Кремъл ! Русофилите в България искат отново да ни направят Задунайская губерния !!! Комунистите са в акция заедно с резидента Радеф и шпионския апарат на КГБ !

4

Някой си

преди 1 месец

До българин
Не съм чул мандатът на Цацаров да е бил прекратен с "1 година" предсрочно. Няма такова нещо. Ти си просто лъжец драги. Обикновен лъжец и манипулатор.

3

Анонимен

преди 1 месец

Божков посочва свидели за парите които е давал,НЯМА лъжа и измама снимката е истинска за пистолета и парите.Борисов признава че има пистолет те разбойниците по филмите спят с оръжие.Гешев мълчи защото ГЕРБ заповяда.