Системни атаки срещу властта през последните дни. След като в медийното пространство бе разпространен аудиозапис, в който се твърди, че говори премиерът Бойко Борисов, излезе и серия от снимки от спалнята му.

Политическият психолог проф. Антоанета Христова посочи за "Денят ON AIR", че разпространените снимки са резултат на предварително планирана атака.

"Заплахата не ни изглежда сериозна на нас, всичко ни изглежда много нагласено. Вадят се аудиозаписи, SMS-и, но реално погледнато нищо от тях не предизвикваше груб скандал, освен че има комуникация между хората на властта и бизнеса. Предвид факта, че и самият премиер, а и анализаторите твърдят, че всички SMS-и и атаки са били подготвени поне година преди днешния ден, означава, че има системна организация за дисквалифициране на лидера на ГЕРБ", обясни проф. Христова.

Според нея ГЕРБ прави грешки като партия, има проблеми в секторните политики, но почти от всяка криза на ГЕРБ "министър-председателят успява да извади политическата партия".

"Това е подготвена атака срещу лидер, именно защото той е силният коз на ГЕРБ", коментира тя за Bulgaria ON AIR относно атаките срещу премиера.

По думите ѝ така негативите на ГЕРБ могат да бъдат обрани.

"Заговори се, че може да е човек от НСО, това беше първата хипотеза. Заговори се за хора, които имат достъп, особено преди година са имали. Можело е да са набирали кадри, които после могат да бъдат монтирани", обясни проф. Христова относно разпространените снимки на Борисов.

"В крайна сметка, цялата опозиция в различните ѝ вариации вижда, че не може да се справи със собствения си капацитет, който е малък. Единственият шанс е да руинира силния коз на ГЕРБ,  това е министър-председателят", добави политическият психолог.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase