Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Заявката на БСП, че ще инициира подписка сред хората за вот на недоверие към правителството, е подарък за управляващите и лично за премиера Бойко Борисов. Това коментира директорът на социологическа агенция Сова Харис Васил Тончев пред „Фокус“.

Още по темата

„Тъй като ще има голяма дискусия върху това и накрая няма да се получи нищо. Преди една година имахме избори и това преброяване вече е направено. След година трябва да имаме пак редовни избори, това преброяване пак ще се направи. Няма нужда „лодката да се клати“ и да се създава това напрежение в обществото в момента. Поне според нагласите на широка част от общественото мнение е така“, коментира Васил Тончев.

Позицията на БСП да бъде сменено правителството и Бойко Борисов, не е печеливша, защото най-важното е да се покаже какво ще стане след това, смята той.

Според него за хората е важно да чуят по какъв начин ще се поеме управлението, кои са приоритетите, как ще се управлява, какъв ще бъде екипът.

„Това е нещото, което може да изгради от БСП алтернатива на сегашното управление, а не директната конфронтация без ясна визия за след това“, смята социологът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase