ГЕРБ не подкрепи предложението на "Обединени патриоти" за въвеждане на доброволчески отряди към МВР. Депутатът от "Обединени патриоти" Христиан Митев коментира за "Денят ON AIR", че решението на ГЕРБ е било учудващо.

"Доста учудени бяхме от днешното решение и обрат в пленарна зала. Още повече, че ние направихме доста сериозни отстъпки от първоначалното си предложение. То беше преработено, беше постигнат консенсус в Комисия по вътрешна сигурност и обществен ред", посочи той за Bulgaria ON AIR.

Митев отбеляза, че единственото обяснение за него е се е случило нещо странно след поисканата от парламентарната група на ДПС почивка.

"Не знам как и по какъв начин те са убедили явно колегите от ГЕРБ", добави гостът.

Относно промените в Закона за хазарта, депутатът се надява те да доведат до ограничаване на хазартната зависимост на част от населението.

"От друга страна да доведат до внасяне на ред, който дълги години не съществуваше в тези сфера", обясни Митев.

"Ще престанем да бъдем свидетели на това, което виждаме в момента - в жилищни сгради и до училища да има разположени игрални зали, което се отразява крайно негативно на нискодоходните наши съграждани, които дават последните си пари", каза още депутатът от ОП.

 

Коментари Напиши коментар

2

Баровеца-СФ

преди 2 години

На времето имаше доброволчески отряди! Бях за кратко с батковците в такъв! Получаваш обаждане по станцията за някакъв золум или битов скандал и се дигаш със 100км.от място! Ако се стигне обаче до агресия и неразбирателство ,то озаптяваш нервака и с белезниците до районното го водиш ! Беше интересно !

1

MaйMyнaтs

преди 2 години

Променяйте квото искате, но да си възстановите първото българско казино. И то, там където си е било! Да ви не потапям на дълбоко, не за друго.