Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Министерският съвет ще определи болница, която да осигурява медицинска помощ на президента, вицепрезидента, председателя на Народното събрание, министър-председателя и главния прокурор.

Предложението кое точно да е това лечебно заведение ще дойде от здравния министър, решиха депутатите, като приеха окончателно текстове от Закона за лечебните заведения.

Още по темата

Лекари от тази болница ще пътуват с управниците при посещенията им в страната и в чужбина, ще осигуряват здравна помощ на чуждестранните делегации при визити в България, както и на депутатите при нужда по време на пленарните заседания.

Болницата обаче ще се грижи за по-малък кръг от управляващи, а не както „Лозенец“ или т. нар. Правителствена болница, цялата държавна администрация, депутати, министри, директори на агенции.

Освен това, когато се лекуват чуждестранни делегати или лекари пътуват в чужбина с наши, разходите ще са за сметка на съответното ведомство.

 

Коментари Напиши коментар

6

Чебурашка

преди 1 година

БСП винаги е била партия защитаваща позициите на едрия капитал и изобщо не е защитавал интересите на трудовите хора. Но винаги е използвала социална риторика и се е опитвала да се представи като партия защитаваща интересите на "безработните, социално слабите, майките с деца, хората с увреждания". Няма по-нагли лъжци от представителите на БСП!

5

Анонимен

преди 1 година

Пак помислиха само за себе си.

4

3

преди 1 година

Болницата е ясна започва с името на столицата и завършва на пчелен продукт, полезно изкопаемо