Снимка: Министерството на отбраната

„Моята амбиция е след няколко години Висшето военновъздушно училище (ВВВУ) да може да се равнява на Военноморското. Успехът на Висшето военноморско училище (ВВМУ) е плод на години работа, добър екип, много работа и разбиране от страна на министерството. Надявам се, така, както ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ е водещо в една от класациите на най-добрите военноморски училища в света, след няколко години и ВВВУ „Георги Бенковски“ да бъде водещо в областта на авиационното образование“. Това заяви министърът на отбраната Красимир Каракачанов на церемония за награждаване на военнослужещи и цивилни служители, допринесли за развитието на военно-образователната система, съобщава Министерството на отбраната.

Още по темата

По повод 24 май, Ден на българската писменост и култура, бяха наградени военнослужещи и цивилни служители за проявен висок професионализъм и отстояване на политиката на Министерството на отбраната за възстановяването на ВВВУ „Г. Бенковски“. Също така бяха отличени и преподаватели и експерти с принос в развитието на военно-образователната система от Военната академия „Г. С. Раковски“, Националния военен университет „Васил Левски“, Военномедицинската академия, ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“.

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов припомни, че до официалното откриване тази година на ВВВУ „Г. Бенковски“ се е стигнало след продължителна и упорита работа и отстояване на политиката на Министерството на отбраната за необходимостта от възстановяването на училището. „Това бе плод на труда на много хора, които заслужават да бъдат отличени. С желание, хъс и любов към авиацията, те поправиха една несправедливост, направена преди 17 години – закриването на тази институция“, подчерта министърът на отбраната.

Постоянният секретар на отбраната Антон Ластарджиев благодари от името на наградените за подкрепата от страна на политическото ръководство за развитието на военно-образователната система.

Коментари Напиши коментар

6

Анонимен

преди 1 година

Дали ще бъде "Факултет авиационен" под ръководството на НВУ "Васил Левски" -Велико Търново... или ще бъде самостоятелно училище, е ВСЕ СЪЩОТО! В крайна сметка и двете се хранят от бюджета на МО и винаги всичко си е било едно и също, нищо не се е променило нито когато беше самостоятелна единица, после нито когато стана факултет на НВУ, нито сега когато пак е самостоятелно. Парите от единия джоб в другия. И някакви хора ми се пеняват, все едно сме открили някаква нова база на чисто ново място.

5

Анонимен

преди 1 година

Защо не напишете имената нана гласувалите за закриването мупрез периода на "демократичнитепромени"?------Какво значи "закриването му"?Щеше да бъде "закрито", ако от тогава до сега там не е влизал жив човек, освен някаква охрана да гони овците и козите от тревите около полосата. А то даже е произвеждало пилоти. Може ли нещо "закрито" да произвежда пилоти? Очевидно според някои хора може...

4

Анонимен

преди 1 година

Защо не напишете имената нана гласувалите за закриването мупрез периода на "демократичнитепромени"?