Снимка: БГНЕС

Държавният глава Румен Радев нееднократно е призовавал отговорните институции към планирано и управляемо излизане от извънредното положение.

Липсата на план от страна на Министерски съвет доведе до приемането на Закона за изменение и допълнение на Закона за здравето в последния възможен момент и то с неясни и противоречиви разпоредби, съобщиха от прессеретариата на държавния глава.

За да не се прекъсва социалната и икономическа подкрепа за потърпевшите граждани и бизнеса в условия на криза, растяща безработица и загуба на доходи, президентът подписа указ за обнародването на Закона за изменение и допълнение на Закона за здравето.

Следвайки последователната си позиция да защитава Конституцията и основните права и свободи на гражданите, държавният глава ще сезира Конституционния съд за определени текстове, които са в противоречие с Основния закон. Мотивите на президента ще бъдат оповестени в следващите дни, съобщават още от прессекретариата на държавния глава.

Коментари Напиши коментар

71

ББ

преди 2 години

Президента спазва Конституцията и Законите...добри лоши това е,да сапазваш Законите било...лошо,да си пиеш кафето с Божков,да му усигориш 5 години грабеж на хората с тук има тука нема,докато американците са го забранили ти го съветваш през министъра на финансите...вашето вече не е мафия...фашизъм е...и си разигравате животите ни като се правите на политици,отдавна сте за затвора...и е въпрос на време...играете опасни игри...и децата и внуците плащат..Нема правда нема мир

70

Нищо ново

преди 2 години

До vaseto willi: Ти си тъпо, тъпо, та чак вдлъбнато. Ама нали тролваш за жълти стотинки от далавераджийска партия.

69

Краставите магарета

преди 2 години

До апо и ХА-ХА-ХА: Една хубава поговорка за вас двамата: Краставите магарета (и гербаджийските тролове) през девет баира се подушват.И взаимно се възхищават на п'ростотиите си.А президента Радев не е наложил вето на закона. Но конституционният съд може да го отмени изцяло или частично, ако има противоречия с конституцията. И вината за това ще бъде в некачествената работа тези, които са го писали.