Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Общ преглед
Финансовият министър Владислав Горанов определи бизнесмена Васил Божков, който е с 11 обвинения от прокуратурата и се намира в Дубай, като „поредният богат българин, който се укрива от правосъдието“.

Коментарът на министъра дойде, след като Божков поиска оставката му тази сутрин пред bTV и съобщи, че е имало много разговори с Горанов.
Още по темата

Горанов обаче отсече, че не разбира аргументите на Божков за неговата оставка.

"Аз не нося вина затова, че негови служители заедно с членове на Комисията по хазарта са прилагали грешно Закона за хазарта. Ако той е получил подобна консултация от мен да не плаща данъци, нека да го докаже, тогава аз ще понеса своята отговорност", отсече министърът.

"Всичките ми разговори с него са били свързани с дейността му като един от големите собственици на хазартен бизнес в България", допълни той.

По думите му не било късно Божков да си плати данъците, които си бил спестил.

"Препоръчвам на всеки бизнесмен, който има неуредени сметки с държавата да го направи и по този начин няма да изпада в неприятната ситуация да бъде преследван от наказателните власти", посочи още министърът.

Горанов коментира и предупрежденията на най-големия доставчик на гориво да спре работа заради законови поправки, според които компанията има едномесечен срок, в който трябва да раздели склада си на 7 отделни данъчни склада и да ги лицензира.

„Става въпрос за отделни данъчни складове и отделянето и петролопровода, което е огромно съоръжение, защото сега не дава на държавата с контролни способи да гарантира увереност, че всичко свързано с търговията на територията на страната е коректно“, каза той.

Коментари Напиши коментар

116

Факт

преди 2 години

Поредният корумпиран гербав министър...

115

Анонимен

преди 2 години

"Горанов за ......"...........този не беше ли счетоводителя на мафията?

114

alek

преди 2 години

жълтите павета 14 май 12ч