Снимка: БГНЕС

"Какво сме му взели - завод ли сме му взели, предприятие ли? Просто хазартът стана държавен и приходите му отиват за спорта", попита премиерът Бойко Борисов след като днес в интервю,  Васил Божков обвини държавата, че му е взела бизнеса. 

Още по темата

"Пред мен Владислав Горанов никога не е твърдял, че не познава Васил Божков. Напротив - многократно се е виждал с него като представител на най-големия хазартен оператор", коментира Борисов пред "Сега".

Премиерът категорично отхвърли внушенията, че ГЕРБ първо са наложили текстовете, позволили на хазарта да спестява данъци, а после са се отметнали.

"Законът знаете кой го писа през 2014 и 2015 г. Тогава хазартът изцяло беше пропуснат. Ние въведохме такси. Това, че комисията не е спазвала закона. Всички вече са обвиняеми", каза той.

Борисов визира промените в закона за хазарта, направени през декември 2013 г., когато, случайно или не, депутатите пропускаха да впишат изгряващите моментни лотарии до тотото, лотото и бингото. Благодарение на това недоглеждане прословутите „талончета“ за търкане попадат в данъчна ваканция – 2014 г. се оказва нулева и моментните лотарии не плащат нито лев такса. По това време управлява кабинетът на Пламен Орешарски с мнозинство от БСП и ДПС.

Борисов е бесен и от обвиненията, че се разпорежда в спорта. "Какво се меся? На никого не се меся. Всичко, което правя, е след искане за подкрепа на фенклубове. От кой ли не получавам такива искания, включително и от "Левски". Всичко се случва пред очите на обществото, никога не съм го крил", бе категоричен той.

"Всяка квалификация в устата на Божков за мен е комплимент", добави Борисов. 

Коментари Напиши коментар

377

Аз

преди 2 години

"Какво сме му взели - завод ли сме му взели, предприятие ли? Просто хазартът стана държавен и приходите му отиват за спорта"Искам само да попитам.Ако образованието,културата,здравеопазването,медиите ,търговията и т.н просто станат държавни какво?Просто няма да има право да се практикува такава дейност от частни субекти.Ще се вземе ли на някого нещо материално?Ако хазартът просто вече е държавен,то има ли друг действащ частен хазарт?Приходите от хазарта само за спорт ли трябва да отиват?

376

Анонимен

преди 2 години

Мутрагеньо,разбери се с Черепа че ще лъснат много неща за теб и твойто минало.А то е доста мрачно.

375

123проба

преди 2 години

Много честни бизнесмени имаме. Всичко са си плащали, никога не са крали. Сещат се кого да наклепат, чак когато дойде прокоратурата. Като знаят толкова много и милеят за народа, защо не се разпри казват по-близичко така, а не от Сърбия, ОАЕ... Южна Африка. Все от далече са много загрижени за народа и за България. Мишки жалки.