Снимка: Bulgaria ON AIR

Разединението и войната между институциите пораждат несигурност у хората. А в битката срещу коронавируса те имат нужда от единно мислене на политиците. То създава чувство за спокойствие у народа. Политическият психолог професор Антоанета Христова заяви пред "Денят ON AIR", че стилът на говорене на президента Румен Радев му е изиграл лоша шега.

"Ролята на критик на управляващите е типично политическа, партийна позиция. Това, че атакува нещо, което изглежда смислено, беше грешка. Мерките до голяма степен се оказаха смислени" , обясни професор Христова.

Според политическия психолог елитите се справят всеки посвоему. Генерал Мутафчийски и премиерът Бойко Борисов се открояват. Те печелят дивидент и набират рейтинг по време на кризата около коронавируса.

"Те успяват да убедят хората с това, че успяват да управляват ситуацията. На фона на това БСП сякаш са незабележими. А ДПС показаха, че в криза могат да действат единно и да не създават шум в системата. Другите не могат да се впишат. Или просто избират да мълчат", анализира проф. Христова.

От другата страна е обществото. Според Антоанета Христова мнозинството се справя с изолацията. А един малък процент от хората не спазват мерките, защото са безотговорни и не било ясно кога всичко това ще приключи.

"Те не могат да се съобразят с препоръките без да им бъде наложено наказание. Във всяко общество има процент безотговорни. Не можем да избягаме от това", допълни тя пред Bulgaria ON AIR.

Политическият психолог прогнозира, че много голяма част от хората ще бъдат различни след края на извънредното положение, а технологиите ще са станали неизменна част от живота ни.
 

Коментари Напиши коментар

200

Реалист

преди 2 години

Хахаха, кой му даде оценка? - Боко и пропагандната му пеевска машина, нЪли. Хахаха

199

Зиганшин

преди 2 години

Появяват се *** от най различни браншове.Тия *** настройват българите едни срещу други,за да се препитават в трудните днешни времена. "Проф",социолози,политолози и други пенкилер индивиди, влияят на по необразованата част от българите и то успешно. 200 "ТЕО" от Долен дънер,е олицетворение на простотията и малоумството. За по-кратко,той е един завършен ***,който е на герберската ясла.Дните ви са преброени,после отивате в контейнера.

198

teo

преди 2 години

Крайно време е президента Румен Радев, тази руска комунистическа *** ДА ОСВОБОДИ ДОНДУКОВ 2 и да кандидатства за златната решетка, защото народът неговия работодател ще го изхвърли!!! България отдавна не е имала такъв президент РАЗЕДИНИТЕЛ И РАЗРУШИТЕЛ НА ДЪРЖАВАТА !!! БЪЛГАРИНО ????