Снимка: БГНЕС

„Опитваме се да намерим алтернативни маршрути на отменените полети, за да приберем сънародниците ни. Държавата никога няма да затвори границите си за българските граждани. Все по-малко авиокомпании обаче летят. В рамките на часове прибрахме над 200 души. Прибрахме хора от Египет, Филипините. Правим всичко възможно", заяви в ефира на NOVA външният ни министър Екатерина Захариева.

Още по темата

Тя апелира, когато посланикът е намерил билети, хората да не мислят твърде дълго, а веднага да приемат офертата, за да се приберат.

„Може на следващия ден да не можем да ви осигурим полет.  Давам пример с Аржентина. За 12 души успяхме да намерим билети, защото полетът им до Холандия е отменен. Те отказаха да закупят билетите. Това ми се струва безотоворно", коментира Захариева.

Коментари Напиши коментар

81

анонимен

преди 2 години

Някои отвън са наистина нагли. Избрали са начин на живот и ползване на готови условия, за които нямат и грам заслуга, но плюят наред и дори не съзнават какво представляват. Никой не ви иска тук, независимо от това, какво е казал този или онзи политик. Нямате никаква заслуга за страната. Не се връщайте никога.

80

анонимен

преди 2 години

А вие дето не го наричате плюене не сте прочел точно - стойте си там, нямаме никаква нужда от вас, особено сега да сеете зараза. Ще се справим без вас. Лично си е ваша работа какво ще правите с живота си, но нямате право отдалече да раздавате квалификации. ябяезсрамно е да се оплюва някой просто така, че и на всичко отгоре да му оправял държавата, та да се върнел!?

79

Tъпанар

преди 2 години

Имам чувството, че истерията се създава умишлено с две основни цели:1. Прибирането по родните места на неуспелите емигранти (статистиката сочи, че случаите в Източна Европа, сумарно са по-малко отколкото да речем в Испания) и бежанци (в Африка случаите са нищожно малко, а в Сирия, Афганистан, Пакистан и Индия май няма)2. Разпродаване на световните хранителни държавни запаси, заради изтичането на срока им на годност - сега страните ги обновяват и да не хвърлят старите...