Снимка: БГНЕС

Ръководството на БСП е теглило кредит овърдрафт в размер на 500 000 лева за провеждането на вътрешните избори за председател на левицата. Това съобщиха пред „Труд” членове на Изпълнителното бюро от „Позитано” 20.

Решението за заема е взето миналата седмица, а както е известно, изборите са на 26 април. Заради предстоящия вътрешен вот от „Позитано” 20 са забавени и около 150 000 лева членски внос от депутатите, който трябва да бъде насочен към общинските структури по места, а за проблема е докладвал зам.-председателят на ПГ на БСП Драгомир Стойнев.

Междувременно председателят на БСП Корнелия Нинова събира депутатите на двудневен семинар в хотел Арена Самоков в понеделник и вторник идната седмица с теми около инициативи за законодателството на левицата.

През уикенда около първа пролет – 21 март на „Позитано” 20 трябва да се проведе заседание на Националния съвет на БСП, за да се даде старт на кампанията за избор на председател.

Очаква се Нинова да напусне временно поста, за да участва в надпреварата за нов мандат. Пак до 21 март в БСП трябва да са ясни всички кандидати за председател на БСП.

Коментари Напиши коментар

42

Корнелиовирус

преди 2 години

Да ни извиняват пенсионерите с 200 лв пенсии ,ама ние сме на СПА да обмисляме новата визия за България .Бъдете спокойни -взела съм си и цял бански за случая ....

41

Зозо

преди 2 години

Явно ще се прави свободен избор по примера на Боби Михайлов в БФС. Първо едно яко ядене и пиене с делегатите в Самоков :)))))))))))))))))))))))) Пари има от заема ......

40

Анонимен

преди 2 години

ЧЕРВЕНИТЕ КОМУНИСТИ ЕДРИ КАПИТАЛИСТИ МИЛИОНЕРИ, НО СОЦИАЛИСТИ "ЗАЩИТАВАТ" ИНТЕРЕСИТЕ И СЕ БОРЯТ В НЕИСТОВА БОРБА ЗА БЕДНИЯТ ПРОЛЕТАРИЯТ- КОИТО ИМАТ И ПРОДАВАТ САМО СВОЯ ТРУД- ТОВА ГО НЯМА НИКЪДЕ ПО ЗЕМЯТА.