Снимка: БГНЕС

След днешните срещи имаме план, да видим дали ще може да се изпълни.

Това информира премиерът Бойко Борисов министрите преди началото на днешното правителствено заседание, след като изпрати председателя на Европейския съвет Шарл Мишел. Европейският гост беше вчера в Гърция и у нас заедно с шефката на ЕК Урсула фон дер Лайен, а днес ще се срещне в Турция с турския президент Ердоган. Темата на всички срещи е мигрантската криза и натискът по границата с южната ни съседка.

Още по темата

"Полагаме огромни усилия с дипломация, мир, разбирателство да успеем да потушим този конфликт и да се върнем към нормалните си ангажименти. Хиляди хора страдат, напрежението расте", посочи премиерът.

По думите му това не е добро за региона – нито за инвестициите и бизнеса, нито за туризма.

"А и при този коронавирус още по-голяма опасност такива големи групи от хора като се движат. Затова полагаме много усилия, оценява се", информира той.

В началото на заседанието представители на тютюнопроизводителите у нас благодариха, че са получили парите си. Те обаче попитаха какво следва в развитието на сектора.

Мислим, че правим добро със 77 млн. лева, два месеца по-рано дадохме парите, коментира Борисов пред тях. Той посочи, че е изпълнил ангажимента си към тях в пълния му обем.

"Продължаваме в диалог с всички да работим по развитие на сектора и тези най-трудолюбиви хора да бъдат спокойни и овъзмездени за своя изключително тежък труд", каза премиерът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase