Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Премиерът Бойко Борисов пресметна, че все повече българи се връщат от чужбина в родината.

"Дълги години страната ни беше управлявана от тежък комунистически режим, българите нямахме право на избор и свободно движение. Последваха кризите, до които бяхме докарани от същата комунистическа партия – срив на българския лев, изчезване на спестяванията на хората, свръхинфлация, глад и мизерия. Логично, много българи потърсиха своя шанс за оцеляване и развитие зад граница“, написа премиерът Бойко Борисов в профила си в социалната мрежа Facebook и публикува графика на завърналите се българи от чужбина през 2012, 2015 и 2018 година.

Още по темата
Според него през последните години у нас има видим напредък, а това не било само негово мнение, ами и хората и анализаторите, това показвали и всички статистически данни.

"Именно затова през последните години чувствително расте броят на българите, които се завръщат в родината – около 4 пъти за периода 2012 г. – 2018 г. Днес в Европа няма стена, която да разделя хората, миграционните процеси са сравнително лесни, но за нас е важно, че посоката вече е двупосочна. Разбира се, че в страната ни има проблеми, но те са решими и по тях се работи. Продължаваме с усилията за подобряване на условията на живот, да имаме по-високи доходи, по-добра инфраструктура, по-добра бизнес среда. Всеки един българин е важен за страната ни! Вярвам, че сме на прав път и положителната тенденция все повече българи да се завръщат в родината ще продължи“, пише още премиерът.


 

Коментари Напиши коментар

426

ха-ха

преди 2 години

Ей сега разбрах защо на Баце шкембето постоянно му расте и вече заема по-голяма площ от игрището в Бистрица.Просто на фона на шкембето му , растящия му нос трудно се забелязва.Как не му омръзва да лъже денонощно ,направо се чудя.

425

ГНЕВЕН

преди 2 години

-Тикво ,скрий си грозната мутра и си затвори вонящата паст.Никой не ти вярва и на един звук.И дано се задавиш с откраднатото.Цялата банда "ГЕП" ,трябва да висите по стълбовете.

424

Анонимен

преди 2 години

а аз гласувам редовно за него,защото не мога да грасувам за червените,но започвам да съжалявам,не за къщата и любовницата му в Испания-всеки управник прави така,а затова ,че е много елементарен и нагъл напоследък.