Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Винетките, които се оказа, че трябва да плащат хората от населените места около София, за да стигнат до столицата, ядосаха и червената шефка Корнелия Нинова, която обвини за ситуацията премиера Бойко Борисов.

Тя упрекна премиера, че привика тази сутрин на заседанието на Министерския съвет шефа на Агенция "Пътна инфраструктура" Георги Терзийски, за да му се скара.

Още по темата
Според нея Борисов, притеснен от това, че може да има протести, е привикал Терзиийски и му е наредил "да тръгне по селата като викач и глашатай, да стои по площадите и да казва на хората, че няма да плащат винетки".

"Хора от Нови Искър, Долни Богров, Долни Пасарел, Панчарево, вас ви глобяват по нареждане на премиера. С решение на МС се определят списъците на пътищата, по които трябва да се плащат винетки", скочи соцлидерката.

Според нея Борисов се опитва да прехвърли собствената си вина и отговорност на шефа на АПИ.

"Борисов ни върна в Средновековието, когато е имало длъжност глашатай, който е огласявал управленските решение по площадите, днес светът се движи от високи технологии, а България се връща в Средновековието. Само че сега е хубаво Борисов да отиде по селата и да го огласява решението си", отсече още тя.

Нинова се обърна и към служителите на администрацията в АПИ да имат достойнство и да не се оставят да ги мачкат.

"Има само един начин да се оправят нещата и това е с решение на МС. Сега отново ще си измият ръцете с поредния администратор, докога ще вярвате на това? Борисов винаги да е спасителят, след като той стои в основата на проблема", настоя Нинова.

Регионалният министър Петя Аврамова обясни, че няма глобени шофьори, а въпросът кои пътища да бъдат освободени от платеното пътуване е тема на разговори между Столичната община и АПИ.

Коментари Напиши коментар

75

Ленко

преди 3 години

До Анонимен - 85: Ще видим кой какво и как е ликвидирал и приватизирал,ако гл.прокурор изпълни това ,което е заявил . Нинова отдавна мина през стъргата ,защото през изминалите 22-23 години управление на СДС и ГЕРБ , тя трябваше още да търка наровете в Сливенския затвор. Тия далавераджии не си поплюват и нямаше да я оставят на мира !Ясно ли ти е бе ,господин седесаро-гербер ?

74

Анонимен

преди 3 години

Това е най-противната жена в политиката. От години само хапе и оплюва Борисов, а тя самата омаскарена с участието си в тъмни сделки. На всичкото отгоре само лъжи и просташко злорадство. Ако имаше интелект щеше поне малко да прикрива алчния си стремеж за власт. Но не би. Хора, не вярвайте и дума, на това което говори тази жена

73

Глашатай

преди 3 години

Ако ви е мил животът, ако мислите доброто на децата и внуците си, ако милеете за родината си, настоявайте за забрана на дъщерните партии на столетницата.Правете ежедневни масови протести, докато постигнете налагането на такава забрана.Това е единственият начин "да се оправят нещата" в държавата ни, Корнелийо. Яхвай някое магаре и си заминавай за Крушовица. Аман от теб и от подобните на теб!