Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Премиерът Бойко Борисов се ядоса, че жители на софийски квартали трябва да си купят винетки, за да пътуват в рамките на столицата. За това се оплакаха граждани в социалните мрежи в последните дни.

В началото на заседанието на правителството премиерът попита дали присъства шефът на Агенция „Пътна инфраструктура“ Георги Терзийски и директно го нападна.

Още по темата

"Защо ми правите тези номерца?! Нали знаеш колко бързо ще се разправя с вас? Как може да ми изкарвате хората на улицата за някаква абсолютна глупост", попита Борисов.

"Как ще плащат от Нови Искър или от Банкя, или от съседните места винетки", продължи премиерът.

Борисов попита риторично дали на изборите за София жителите на тези населени места гласуват за кмет.

"Защо ми го правите, репетирате дали ще ви оправя още днес или какво", продължи ядосано Борисов.

Премиерът нареди тази практика да се прекрати.

"Във всеки център на населеното място около София отиваш лично днес, заставаш на площада, и като едно време глашатаите: "Няма да има винетки", викаш по три пъти, обикаляш и се прибираш тогава, ясно?, разпореди той на шефа на АПИ.

Борисов заплаши, че ако още веднъж "се задъха" така преди заседание на правителството, "ще бъде много критично за вас".

Премиерът освободи Терзийски и попита министрите дали някой друг е направил нещо "такова глупаво". След това заседанието на министрите продължи по дневния ред.
 
Проблемът с пътните такси на живеещите в райони около столицата не е нов, но заради старта на новата тол система от 1 март отново е на дневен ред.

Преди време управляващите заявиха, че винетки няма да са необходими, но реално се оказва, че АПИ още води преговори със Столичната община за статута на тези пътища.

Снощи жители на Нови Искър излязоха на протест заради неяснотите около казуса и обявиха, че вече има глобени.
 

Коментари Напиши коментар

333

Анонимен

преди 3 години

Кой пак *** в гащите на Борисов?

332

Анонимен

преди 3 години

До ГотинХвани се поограмоти малко.....Ми то едни 5 милиона българи живеят в едни общини, в които има пътища и в момента в който стъпиш на републиканска пътна мрежа си плащаш свинетката като поп.Защо за софиянци може, а за останалите да не може?Суджука сам си вкара много груб автогол с тази безпринципна простотия!

331

ПРОСВЕТЕН

преди 3 години

"***" "ОБЛЕЧЕН" във "ВЛАСТ" !!!!!!!