Снимка: БГНЕС

Според финансовия министър Владислав Горанов обръщението към народа на президента Румен Радев било емоционално, защото в Конституцията не е заложено, че държавен глава може да снеме доверието си от правителството.
 
Горанов смята, че емоционалните реакции на Радев са си негово право.

Още по темата

"Личната вражда между двама човека не може да наруши рамките на Конституцията. Днес дори министър Караниколов участваше в един форум с японски инвеститори под егидата на българския президент. Моята позиция е, че ще продължа институционално да участвам във всички формати на българския президент, а емоционалните реакции на политикът Радев са негово право", допълни още Горанов.

Според него нито президентът, нито правителството могат да прекратят взаимоотношенията между институциите.

"Всички взаимоотношения между Министерски съвет и президентството би следвало да продължат във вида, в който са били досега. Политическите оценки на участник в политическия живот са си негово лично право", каза още финансовият министър.

Коментари Напиши коментар

99

Нищо ново

преди 2 години

И Плевнелиев (докато беше президент) свали доверието си от правителството на Орешарски, и то само заради предложението Делян Пеевски да оглави ДАНС (а то вече беше оттегглено). Но тогава всичкото гербаджии ръкопляскаше, защото така им изнасяше. А сега, когато водите държавата от криза в криза, не можел президента да си оттегля доверието от вас. Хайде де.

98

Shark

преди 2 години

Може, може. Щом така ревете, значи може. И сте притеснени, и ви личи. И има защо да бъдете.

97

Ооо

преди 2 години

Така си мислите вие.