Снимка: БГНЕС

Комисията по бюджет и финанси прие промените в Закона за хазарта, предаде "Фокус“.

Още по темата

"За" проекта гласуваха 11, "против" – 0, "въздържали се" – 6. Предстои проектът на решение да бъде разгледан на първо четене от пленарна зала.

Измененията са внесени от лидера на НФСБ Валери Симеонов. Със закона се забранява организирането на хазартни игри, разпространението на билети, фишове, талони или други знаци, както и плащането на печалби на хазартни игри от лица или обекти или вериги от обекти без съответния лиценз.

Текстовете предвиждат лотарийни игри, с изключение на томбола, бинго, кено или техните разновидности, да могат да се организират само от Държавното предприятие „Български спортен тотализатор“ след получаване на съответния лиценз.

Законът предвижда в срок до 30 дни от влизане в сила, организаторите, чийто лиценз ще бъде прекратен, да учредят в полза на Държавната комисия по хазарта безусловна и неотменима банкова гаранция в размер на печалбите, които не са изплатени до този момент. 

Коментари Напиши коментар

27

wfffff

преди 2 години

алооо, така ли се дават данни от гласуване, къде са ви от кои партии са тези гласове, научете се как се поднася обективна информацияq тогава да ви дават лиценз.

26

yes

преди 2 години

така се прай, герберската комисия от назначени и послушни на баце хорица гласува да има само държавна лотария с което автоматично затриват всички частни бизнеси в тази сфера, частника вече не може да си продаде бизнеса, губи и съди държавата и ще я осъдят да го възмездят и да ни бръкнат в джоба да му платим ние и така за наша сметка баце си разчиства бизнеса за негов удобен, той печели на наш гръб а ни бърка по-дълбоко в джоба.те това е държава , мутренска държава и *** матр'ял, който си заслужава съдбата, още дране нека има.

25

Анонимен

преди 2 години

Букмейкърите остават. Еврофутбол да издържа футбола и Левски. Те печелят от нагласени мачове.