Новият министър на околната среда и водите Емил Димитров заяви, че на този етап се въздържа от въвеждането на мораториум върху вноса на боклук.

Той посочи, че за него е приоритетен контролът върху дейността на Регионалните инспекции по околната среда и водите в страната, предава Bulgaria ON AIR.

А Българската стопанска камара излезе с отворено писмо относно предложения от премиера едногодишен мораториум за внос на боклук у нас.

Според работодателската организация това може да остави рециклиращия сектор без необходимите суровини, което би довело до сериозни вреди на преработвателната промишленост с всички неблагоприятни социални последици.

"Мярката е удар по имиджа на рециклиращата индустрия", смятат още от Българската стопанска камара.

Коментари Напиши коментар

60

Реалист

преди 1 година

Крачка напред,две назад...Кой беше го казал?

59

Анонимен

преди 1 година

Караме 2 и 3 употреба европейски коли, внасяме и гориме *** на Европа, носиме втора употреба европейски дрехи, внасяме и ядеме от Европа това което не се яде там.Язовирите ни празни / източени/ - воден режим .Що за държава сме? Шо за хора сме избрали да ни уж управляват? Що за търпеливи хора сме?

58

Алекс2

преди 1 година

Който смята че държавата е в разруха при управлението на Герб и понеже пак ще спечели следващите избори му препоръчвам "лекарството" Би-58 ! Много е ефикасно и общодостъпно за всички отчаяни другари !