Снимка: АПИ

България оттегли искането за европари за магистрала "Струма" през Кресненското дефиле. Според председателя на УС на АПИ Георги Терзийски, ситуацията е малко по-различна.

Още по темата
"Не се отказваме нито от проекта, нито то европейското финансиране на АМ "Струма". Оттеглянето дава възможността да продължим да работим по проекта още по-усилено и екипно, за да потърсим европейското финансиране. Целта е да отговорим на новите приоритети на новата ЕК и приетия наскоро от нея европейски зелен пакт", заяви пред Нова телевизия Георги Терзийски.

"Оттегляме се, тъй като ЕК има препоръки, свързани с допълнителни мерки, които трябва да изпълним, по отношение на екологията. Агенцията ще изпълни смекчаващи мерки в района на дефилето, които да намалят въздействието от увеличаващия се трафик от вече изградените етапи", обясни той.

"Ние не трябва да прибавяме документи, а действия. Мерки, които са планирани по доклада на ОВОС при рехабилитацията на вече съществуващото трае след изграждане на новото, сега ще бъдат изпълнени по-рано. Ние оттегляме апликационната форма, за да изпълним препоръките, свързани с екологията. Това не е отказ", категоричен бе Терзийски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase