Снимка: Булфото

Парламентът не бил трудово-възпитателно училище за провалени вицепремиери, скочи лидерът на "Воля" Веселин Марешки, който зае страната на протестиращите майки на деца с увеждания, които настояват за оставката на Валери Симеонов като зам.-шеф на НС.

Още по темата
Според Марешки майките от инициативата "Системата ни убива" са напълно прави да недоволстват.

Симеонов си навлече гнева им като ги нарече "кресливи жени с уж болни деца" и заради това подаде оставка като вицепремиер, а сега отново е на мушката им.

"Имахме работна среща с представители на майките на деца с увреждания и изразихме пълна съпричастност към техните справедливи искания за това Валери Симеонов да не бъде заместник-председател на българския парламент", обяви Марешки.

"Понеже ние сме партия на действията, аз обявявам, че докато Валери Симеонов е заместник-председател, аз няма да се доближа до тази трибуна, осквернена с неговото присъствие", каза още лидерът на "Воля", който също е зам.-шеф на НС.

Според него, ако и останалите опозиционни парламентарни групи са искрени в противопоставянето си срещу избора на Симеонов, оставката му щяла да стане факт до края на седмицата.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase