Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Министерският съвет предлага на Народното събрание да ратифицира със закон договора между правителствата на България и Кралство Нидерландия за закупуване на два кораба.

Това са минен ловец "Мааслуис" клас "Трипарти" с бордови номер М856 и минен ловец "Хелевутслайс" клас "Трипарти" с бордови номер М859.

Сумата за тях е 1 996 000 евро без ДДС.

От българска страна договорът беше подписан на 11 ноември от вицепремиера и министър на отбраната Красимир Каракачанов, в изпълнение на дадените му правомощия от Министерския съвет.

Според направения в Министерството на отбраната военно-икономически анализ придобиването на двата кораба е икономически целесъобразно.

То ще допринесе за повишаване на способностите на българските Военноморски сили за изпълнение на задълженията по осигуряване безопасността на корабоплаването в морското ни пространство в мирно време, както и за успешно изпълнение на военновременните задачи в национален и съюзнически формат в НАТО и ЕС.

Коментари Напиши коментар

60

До №41

преди 2 години

До ХАХАХАХААА стари билРуските влакчета са перфектни! Здрави и удобни! А новите мотриси със сигурност не са правени през 1971 г.! Да те питам, сине майчин, защо купуваме за новата линия нови немско-полски влакчета? Те са по друг стандарт - получава тока по пантографи и са несъвместими с червената и синята линии! За да не са руски или някой да прибере тлъста комисиона? А твоето ХАХАХАХАХААА звучи доста истерично. Прегледай се при психиатър!

59

Активист на БКП

преди 2 години

Никаква Холандия !!! Само от USA ! Да купим индулгенция за невинност на Оня..

58

1

преди 2 години

До L.,като албанските подводници,с гребци,затова са по 1 милион парчето.