В цензура и полицейщина обвини лидерът на "Атака" Волен Сидеров БНТ.

Причина за това стана неговото участие в предаването "Референдум" във вторник за предстоящия местен вот. Заедно с него в студиото бяха Даниела Дариткова от ГЕРБ, Деница Златева от БСП, Халил Летифов от ДПС, Юлиан Ангелов от ВМРО, Стефан Иванов от НФСБ и Веселин Марешки от "Воля".

Волен Сидеров взе думата още от самото начало и влезе в конфронтация с представителя от вече бившите коалиционни партньори на "Атака" ВМРО.

Още по темата

В крайна сметка микрофонът на Сидеров беше изключен и служители на телевизията и охранителна опитаха да изведат политика от студиото.

Заради случая БНТ излезе днес с позиция, която заклейми поведението на лидера на "Атака" и грубото незачитане на подписаното между ЦИК, БНТ и политическите партии споразумение.

Сидеров обаче коментира, че не той е нарушил споразумението, а националната телевизия, така че ще съди БНТ.

"Недопустимо е да се пуска полиция в студиото. БНТ се издържа с парите на всички данъкоплатци, а идват полицаи и жандармеристи, защото казах няколко истини, че Джамбазки е гей и трябва да си го признае, за да не заблуждава избирателите си и че предаването "Референдум" е скучно", коментира Сидеров.

Според него той е изразил личното си мнение за "Реферундум", чиято водеща от години отегчавала зрителите.

"Питам защо едно предаване на обществената телевизия си позволява да налага цензура, а днес чета някакви декларации на Емил Кошлуков, че нямало да ме допуска – това да не му е бащиния, кой определя един депутат, избран с гласовете на хората дали да има достъп до телевизията, която се издържа от парите на българския народ и как може да се цензурира един политик", скочи лидерът на "Атака".

БНТ от обществена телевизия се е превърнала в манипулатор, а в конкретния случай става дума за цензура, неправомерно прекъсване на споразумението с "Атака", за да се угоди на водещата на предаването, смята той.

Според него водещата на "Референдум" Добрина Чешмеджиева трябва да му се извини, защото го е прекъсвала и му е изключила микрофона.

Сидеров заподозря, че има медиен чадър над ВМРО.

Той отрече да е употребил алкохол преди предаването.

"Защо този въпрос не го задавате на Красимир Каракачанов, който редовно употребява алкохол, виждал съм го как употребява алкохол пред мен, яде, пие след това отива в предаването", каза Сидеров.

Според лидера на "Атака" от 15 години се говорят глупости за него като това, че злоупотребява с алкохол и наркотици.

"Това са ченгесарски номера, които се пускат в пространството с идеята някой да повярва в тях", настоя политикът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase