Снимка: МС

​Бойко Борисов положи венец пред Главната мемориална кула на Националното гробище в Сеул. Премиерът изрази почитта си пред паметта на загиналите корейски граждани в движението за национална независимост в Корейската война и във Виетнамската война.

В мемориалния комплекс са погребани останките на 165 000 души. На мемориалната кула са изписани имената на 104 000 войници, чиито тела никога не са били открити. Всяка година на 6 юни в Националното гробище в Сеул се провеждат възпоменателни служби.

В Сеул премиерът ще проведе срещи на най-високо ниво с президента на Република Корея Мун Дже-ин и с премиера Ли Нак-йон. Основните теми, които лидерите ще обсъждат, ще са високите технологии, иновациите и развойната дейност.

В официалната делегация са още вицепремиерът Красимир Каракачанов, министрите на икономиката Емил Караниколов, на транспорта и съобщенията Росен Желязков и на финансите Владислав Горанов. Министър-председателят води и бизнесделегация.

Коментари Напиши коментар

12

Искам

преди 1 година

Да си остане там, ама пак ще се върне да доунищожи България... Същото важи за всички от ГЕРБ и другите партии...

11

Анонимен

преди 1 година

За каква независимост наЮжна Корея става на въпрос в корейската война ?

10

TOP SECRET

преди 1 година

Борисов като му свърши мандата да си плати всички разходи навсякаде където е летял с държавния Самолет , и ако не услее да събере сумата по Разходите и сътветно пред Съд и в Затвора , Народа не е длъжен да му плаща Луксозния живот по време на мандата му , така по този начин следващия Неподходящ на този пост ще се замисли малко