Снимка: БТА

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева ще бъде оперирана заради получената при катастрофата тази сутрин фрактурата на ляво рамо, съобщи пред журналисти директорът на болница "Лозенец" проф. Любомир Спасов.

Още по темата
Тази сутрин председателят на парламента получи наранявания при инцидент на главен път Шумен-Силистра, след разклона за с. Върбак, при който автомобил на Националната служба за охрана е ударен от лек автомобил, управляван от 31-годишен водач.

"Току-що приключихме изследванията, които трябваше да направим. В момента я качваме към операционната. Има фрактура в областта на ляво рамо и това трябва да бъде фиксирано", съобщи директорът на болница "Лозенец".

Той бе категоричен, че няма нужда от други интервенции, а състоянието на Караянчева е стабилно.

Предполагам, че в рамките на един месец тя ще бъде абсолютно възстановена и трудоспособна, каза още проф. Спасов.

Попитан дали състоянието й е налагало транспорт с хеликоптер от Шумен до София, директорът на болница "Лозенец" коментира, че никой не може да се ориентира какво е било състоянието й след катастрофата и дали има вътрешен кръвоизлив или не. "Тук направихме скенер на главата, на шийните прешлени. Аз я видях тук, тя беше с много силна болка по време на транспорта", добави той, цитиран от БТА.

Коментари Напиши коментар

168

аЗ СЪМ а3

преди 2 години

Всичко в тази схема е гнило - за кого важат законите?! нямало изрично изискване за слагане на колан?! Защо?! Репатрирането на баба Цеца е мин 15000лв. он нашио джоб! Упойката й (съглсно някои подобни е поне 1000лв), ТЯ нали не е по Здравна Каса! Избор на екип (елитния) е по тарифа мин.900лв. ??????:? Моля??

167

ponti

преди 2 години

с всяко пътуване, за съжаление отбелязвам Крещящо отделяне на България от световния стандарт - във всяко отнощение! Тук е изродщина! Не е просто забавено приложение на Нвропейските норми, А Е ИЗРОДЩИНА!

166

Анонимен

преди 2 години

Прави ли ви впечатление как новината се измества от медиите в посока "как е здравето на Цеца 2" вместо темата да е "как всъщност е станала катастрофата"? И ако изобщо се заговори за последното, то все цитират становището на НСО и подопечни на правителството кадри. Та да си знаете - ако ви застигнат изневиделица на пътя бандюги с черни коли и сини лампи, жална ви майка - и да опитате да им дадете път (както е сторила шофьорката на аудито), резултатът е все във ваш ущърб, стане ли сакатлък.