Снимка: АБВ

Политическа партия АБВ търси партньорство с всички леви партии, за явяване на местните избори през октомври тази година, заяви Владимир Маринов, зам.-председател на АБВ.

"Текат активни преговори на общинските и областните ръководствата по места със сродни партии и интензивно се обсъждат номинации за издигане на кметове и подреждане на общински листи. Разбира се, че с БСП водим интензивни разговори в множество общини. Особено успешни са те, когато на първо място поставим принципа на равнопоставеност. Именно там намираме най-правилните решения", каза той.

По думите му положително и правилно е да се търси съюз с всички леви партии, за да се явят заедно на изборите за кметове и общински съветници наесен.

"Оптимисти сме, че там, където има вариант и структурите ни работят добре заедно, това ще се случи”, заяви Маринов.

По думите му през октомври не бива да се повтаря ситуацията от 2015-та година, когато в нито един областен град левицата не успя да спечели кметски мандат. "Това е меко казано обидно!", допълни Маринов

Шансът да постигнем успех на предстоящите избори и да преборим най-големия си опонент ГЕРБ е смисълът на обединението, смята той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase