Общ преглед
Очаквано Комисията по правни въпроси отмени машинното гласуване за местни избори на окончателно.

Предстои в пленарната зала законотоврорците да приемат поправките в Изборния кодекс и на второ четете през тази седмица.

Още по темата
Все пак машинният вот остава за  президентски, европейски избори и за парламентарни избори.

По време на заседанието на комисията депутатът от ГЕРБ Красимир Ципов предложи то да остане за изборите за Народно събрание. "За" предложението му гласуваха 14 народни представители, "против" - 0 и "въздържали се" – 7, с което то бе прието.

Окончателното решение ще бъде взето от пленарна зала.

Народният представител от "Обединени патриоти" Емил Димитров предложи само за президентските избори да има пълно машинно гласуване, но то бе отхвърлено от комисията, допълва "Фокус".

По предложение на Христиан Митев от НФСБ комисията реши да не подлага на гласуване текстовете, предложени между двете четения, извън обхвата на първоначалния замисъл на законопроекта. Това са именно предложението на БСП вместо 350 души, условието за създаване на кметство да бъде 150 жители.

Не бе подложено на гласуване и внесеното от ПГ на "Обединени патриоти" съвместно с независимия депутат Спас Панчев създаването на кметство да е при наличие на над 200 жители, а не 350, както е досега.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар