Снимка: БулФото

Право на почетния председател на ДПС Ахмед Доган е да финансира партията. Не зная дали ще се възползва от това право, аз мисля, че ще се възползва. Това обяви пред bTV зам.-председателят на Движението за права и свободи и кмет на Кърджали Хасан Азис.

Думите му са по повод промяната в правилника за финансирането на партиите, с която, според експерти, се отваря вратата за зависимости на партийните централи от едрия бизнес.

На въпрос има ли ДПС все още обръчи от фирми, както обяви преди години самият Доган, Азис коментира, че "има желаещи да финансират ДПС и неговата политика".

Още по темата

Според кмета на Кърджали, позицията на Движението относно партийните субсидии е била категорична и ясна.

"Партиите трябва да се финансират от държавата. Моето лично мнение по този въпрос е, че политическите партии пренасочиха финансирането си извън държавата, защото нямат партийно строителство и не се занимават всеки ден с тази дейност", изтъкна той.

По отношение на друга гореща тема по изборното законодателство - тази за машинното гласуване и неговата отмяна за парламентарни и местни избори, Хасан Азис изтъкна, че ДСП има най-голям процент гласували с машини на последните избори - в Сърница и една секция в Кърджали и уточни, че това е в резултат на добра партийна работа.

"Някой може ли да определи цената на демокрацията - говорим за това вотът на гражданите да бъде гарантиран", пък каза той по повод аргументите на ГЕРБ, че премахването на машинното гласуване се налага, защото то е прекалено скъпо.

Хасан Азис обяви, че би се кандидатирал отново за кмет на Кърджали, но ще се съобрази с решението на централното ръководство на партията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase