Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Национална кампания за допитване към местните жители за проблемите и важните въпроси в тяхната община стартира БСП.

Допитването ще е във всички форми на комуникация.

Още по темата

Левицата започна допитването от Варна, където се проведе изнесено заседание на ръководството на партията.

Червената шефка Корнелия Нинова уточни, че от партията искат да чуят какво мислят хората по ключови въпроси и БСП да им предложи решения.

Тя допълни, че по време на заседанието на изпълнително бюро във Варна са обсъдени проблемите в града, като сред най-важните са чистота на въздуха, тежкото състояние на уличната мрежа, сметопочистването, канализацията, острата нужда в града от индустриална зона и други.

Във Варна ръководството на БСП взе решение да свали политическото си доверие от градския председател на партията във Варна Борислав Гуцанов, съобщи още Нинова.

Мотивите за това решение са състоянието на градската структура на БСП в крайморския град, представянето на последните местни избори и противоречия в организацията.

До провеждането на градска конференция временно изпълняващ длъжността председател на БСП-Варна ще е Христо Боев.

Конференцията ще се проведе в началото на септември.

БСП ще свика утре заседание на съвета си по външна политика и международна дейност, сигурност и отбрана, на което ще бъде обсъден договорът за закупуването на новите бойни самолети, а съветът ще предложи модел за гласуване, съобщи членът на Изпълнително бюро на партията Атанас Зафиров, цитиран от БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase