Кадър: Bulgaria ON AIR

Отново напрежение между бизнеса и Валери Симеонов.

Този път повод за това стана обвинението, че собствениците на заведения са "престъпници, които забогатяват за сметка на здравето на клиентите си". Отговорът на бранша - ще заведе дело срещу Симеонов.

Още по темата
Напражението се появи, след като в четвъртък депутатите въведоха регулации за пушенето на наргиле в заведенията.

Валери Симеонов и неговите съпартийци искаха пълна забрана за пушенето на наргилета, а когато това не се случи, се усъмниха в лобизъм, предаде Bulgaria ON AIR.

"Забраняването на наргилета на закрито реално би приключило целия бранш с наргиле баровете. Те трябва да закрият, а там има над 12 000 заети в момента", коментира председателят на Българската асоциация на заведенията Ричард Алибегов.

В крайна сметка Здравната комисия в парламента одобри проекта на асоциацията - лица под 18 години да нямат право да пушат наргиле, което ядоса Валери Симеонов.

Заради думите на Симеонов, председателят на асоциацията Ричард Алибегов се закани, че ще заведе дело за обида и клевета срещу депутата. Според него отношението на народния представител е абсолютно недопустимо.

Коментари Напиши коментар

30

Анонимен

преди 2 години

Глупаво е да се забраняват напълно наргилетата. Който не иска да не пуши, нали затова станахме демокрация, да има право на избор. А и винаги ще има желаещи да пушат въпроса е дали ще се печели от тях законно и ще се получават данъци или ще живеем в бедна държава с много "морални" закони...

29

Анонимен

преди 2 години

Наргилета и турски сапунки тровят атмосферата.

28

Анонимен

преди 2 години

Отвреме навреме този политически и..ерг предлага и нещо свястно.