Медийните престрелки при "Обединени патриоти" (ОП) преминаха в реални действия. Волен Сидеров бе отстранен от поста председател на парламентарната група, а от "Атака" скочиха срещу решението и го определиха като незаконно. Какво ще бъде бъдещето на малкия коалиционен партньор?

Още по темата
"Меркантилният интерес винаги е обединявал тези три формации. В момента Сидеров губи своето участие в разпределението на нещата. Беше ясно, особено след изборите, че тези трима души (бел. ред. - Сидеров, Каракачанов, Симеонов) все по-трудно ще се понасят", коментира в "България сутрин" политологът Стойчо Стойчев. Той добави, че досега премиерът Бойко Борисов винаги е успявал да вкара дисциплина, сдобрявайки лидерите на ОП.

"Но виждате, че Сидеров отказва да свиква заседания, той прави вид политика чрез това", отбеляза Стойчев.

Преврат при "Обединените патриоти": Сидеров вече не е шеф на ПГ

Политологът доц. Мария Пиргова подчерта, че Патриотите са инженерни проекти, които подкрепяли различни правителства. По думите ѝ те нямат политическа основа.

"Волен Сидеров рискува изобщо да напусне политиката, ако продължи с това си поведение само да печели от присъствие в парламента. Не са патриоти - нито вдигнаха пенсиите, нито построиха ограда като хората", каза тя пред Bulgaria ON AIR.

"ДПС е по-сериозната партия. Сега е по-видимо, защото ДПС си реши проблемите с партията на Местан. Постигна връщане към традиционния си електорат", посочи още Пиргова.

Политолозите в студиото коментираха и отмяната на машинното гласуване за местни и парламентарни избори, която бе гласувана от правната комисия. Според тях политиците не се интересуват толкова от изборния процес, а от това колко ще струва гласуването и кой ще вземе парите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase