Снимка: Bulgaria ON AIR

Видео 12.07.2019

България е прекалено толерантна в политиката си към съседите

Дни след дипломатическото напрежение между България и Сърбия, породено от изказванията на сръбския външен министър Ивица Дачич по адрес на страната ни и премиера, претенции към държавата ни се появиха и от Северна Македония.
Още по темата

България - лидер на Балканите! А сръбските политици да си мерят думите!

Министър-председателят на Северна Македония - Зоран Заев реагира остро на изказване на Бойко Борисов, в което премиерът на България нарича Стево Пендаровски "северномакедонски политик", защото определението противоречало на Преспанското споразумение.

"Става въпрос за един лапсус на премиера, за който самият господин Заев каза, че и те правят такива грешки, тъй като тепърва свикват с новото си име. Този разговор можеше по дипломатически път да бъде разрешен", коментира бившият зам.-външен министър Милен Керемедчиев в "Денят ON AIR".

Той е на мнение, че и в случая с Ивица Дачич, и в този със Зоран Заев, има преекспониране на казусите и търсене на вътрешнополитически дивиденти.

"България има прекалено толерантна политика и отстъпчива позиция към своите съседи и с това се злоупотребява. Смятам, че трябва да имаме по-твърда позиция", заяви бившият зам.-външен министър пред Bulgaria ON AIR.

По думите му тази политика трябва да претърпи промян
а, защото ако Северна Македония и Сърбия си позволяват да дават напъствия за поведението на премиера още сега, ще се опитват да хитруват още повече, ако станат членки на ЕС.

Според него България е била използвана за нагнетяване на конфликта между Косово и Сърбия.

"Ние сме прекалено отстъпчиви. Искаме да има мир и разбирателство на Балканите. Това е абсолютно невъзможно", категоричен бе бившият зам.-външен министър.

Коментари Напиши коментар

23

Анонимен

преди 6 дни

Ко политика!? Къде е тази политика?

22

1

преди 1 седмица

До Анонимен-21,абе ганьо,ти какво искаш,да вдигнем 8 ф-16,и бомбардираме съседите ли.

21

Анонимен

преди 1 седмица

....България е прекалено толерантна в политиката си към съседите...
_____АБСОЛЮТНО ТОЧНО.Най-после някой политик да каже на глас това което всички българи казват и искат от политиците ни.Пълен бойкот за макетата и сърбите за ЕС.Никаква толерантност не заслужават защото винаги са били, и са против българите.Фактите го доказват.Използвачи са.