Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

ГЕРБ продължава да държи на коалицията си с Обединени патриоти и завършване на управленския мандат, въпреки поредните драми при малките парьори.

"Дразгите в "Обединен патриоти" не са приятни", призна финансовият министър Владислав Горанов, след като депутатите от НФСБ и ВМРО отнеха председателския пост на ПГ  на ОП на лидера на "Атака" Волен Сидеров, а той обяви решението им да правно нищожно.

Още по темата
Въпреки това Горанов увери, че не е работа на ГЕРБ да доминира в дебата на трите политически сили или да се превръща в техни арбитри.

"Подобни проблеми сме имали в и предходни коалиции, когато Реформаторският блок очакваше от тях да се месим в техните отношения. Големият партньор носи по-голяма отговорност за здравината на управлението и Изпълнителната власт. Колегите са опитни политици и не е приятно това, което се случва между тях", коментира той, цитиран от "Фокус".

Според него лидерите на ОП осъзнават, че независимо от вътрешните им конфликти, стабилността на управлението е по-важна.

"Всички тези добри икономически резултати и спокойствието в икономиката и обществото се дължат на предвидимост. Каква е алтернативата, ако може някой да ми я структурата. По-добра конструкция на сегашното управление няма", отбеляза още финансовият министър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase