Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Стремим се да оздравим коалицията – нормално беше да предприемем промени в ръководството на групата, да предприемем мерки, за да има парламентарната група на „Обединени патриоти” общ живот, общи позиции по различни въпроси, общи законопроекти, за да работим – нещо, за което са ни избрали. Това каза пред БНТ лидерът на НФСБ и съпредседател на "Обединени патриоти" Валери Симеонов по повод отстраняването на Волен Сидеров от поста председател на парламентарната група на коалицията.

По думите му,  през последните година, година и половина групата, ръководена от лидера на "Атака" реално няма общ живот, а представлява механичен сбор от три партии.

"Истината е, че има сериозни проблеми. Те са показателни не само от отделните изявления, основно на лидера на "Атака", но и това, че много често в зала по един и същ законопроект, по един и същ въпрос, се гласува противоречиво. Тази група, за съжаление не работи", изтъкна Симеонов.

Още по темата

Провокиран от думите на Сидеров, че той е основният виновник за съществуването на коалицията, Симеонов каза, че справка за присъствието и гласуванията в зала на атакиста показала, че до 14 февруари той е присъствал в пленарна зала 4% от времето на заседания.

"Т.е. от 100 работни дни вие отивате на работа само 4 дни и имате претенции да бъдете председател на парламентарна група и да определяте нейната политика", удиви се бившият вицепремиер.

Той също така сподели мнението, че Сидеров би трябвало да е благодарен, че го освобождават от такъв тежък ангажимент, който той очевидно не е могъл да изпълни. Този акт всъщност бил подаване на ръка към "Атака".

Припомняме, че вчера стана ясно, че Волен Сидеров е отстранен от поста ръководител на ПФ на "Обединени патриоти", а на гласуването не е имало представители на "Атака". Самият Сидеров коментира, че това е фактическо ликвидиране на коалицията и поиска премиерът Бойко Борисов да вземе отношение. Днес, групата на "Атака" поиска от председателят на НС да обяви решението за отстраняването на Сидеров за нищожно.

 

Коментари Напиши коментар

16

Пишман Възрожденец

преди 6 дни

На мястото на Атака ще турим ДПС и кервана на Боко ще продължи да си върви... А Доган ще е много по-удобен и на Шефа, и на двамата му "патриотични" пудели от Сидеров.

15

Анонимен

преди 6 дни

Донякъде ми допадаше Валери Симеонов, но след случая с хората в неравностойно положение доверието ми към него намаля.Колкото до АТАКА, те отдавна трябваше да са извън парламента а лудия им лидер в някой психодиспанцер.Общо взето играят си игрички, но не пускат кокала.

14

Анонимен

преди 6 дни

Когато защитават своята лакомия са така единни ,но след толкова кавги се изпускат понякога да кажат колко работят и за това получават по около 20-25000 лв. тези наглеци ! Освен заплатите си които винаги само тях казват те получават от по сто места ,за участия в разни комисии безотчетни пари за командировки и безброй глезотиии а народа да мре....