Видео 11.07.2019

Промените в градския транспорт: По-високи заплати, нови рейсове


Заплатите на шофьорите в столичния градски транспорт ще се повишават с по 10% през следващите 3 години. Това се договориха кметът Йорданка Фандъкова, директорите на транспортните дружества и синдикатите.

До увеличението на заплатите се стигна, след като шофьорите заплашиха с протести заради лошите условия на труд.

"Изпитваме сериозен недостиг на кадри в тази сфера. Този проблем не е само за София, в България не достигат хиляди шофьори. Поради тази причина предприехме тези действия, в резултат на което в настоящия момент има около 50 нови постъпили шофьори", обясни общинският съветник от ГЕРБ Зафир Зарков.
Още по темата


По думите му при приемането на документа за тригодишната програма за нарастване на доходите в транспортния сектор в София, подкрепа са изразили всички политически сили, с изключение на БСП.

Според него социалистическата партия винаги се е опитвала да създаде напрежение, особено когато е в предизборна обстановка.

"С тази неподкрепа очакванията са, че ще продължат да търсят несигурност в сектора и да провокират напрежение сред работещите", смята Зарков.

Той поясни пред Bulgaria ON AIR, че са подменени на 90 процента всички автобуси, с нови от високоекологичен клас, както и е близък процентът на новите тролейбуси.

По думите му за модернизацията са инвестирани над 300 милиона общински и европейски средства.

Относно строежа на третия метродиаметър, общинският съветник от ГЕРБ посочи в студиото на "Денят ON AIR", че се развива изключително интензивно и до края на годината се очаква стартиране на първите 8 км.

Коментари Напиши коментар

13

До 10

преди 1 седмица

Защо да е резил? Всеки може да започне в гр.транспорт стига да иска включително и лекари. ако мислят, че работата е лека и платена. Има места заповядайте.

12

Акцент:

преди 1 седмица

Всички са съгласни с увеличавание на доходите на населението, с изключение на БСП.

11

Райсаджия

преди 1 седмица

Ох стига с тия нови рейсове, че са на гаЗ пък аз съм си свикнал да притичвам с тубето след смяна