Снимка: архив, Булфото

Отмяната на машинното гласуване е крачка към подмяна на вота, написа във Facebook лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Още по темата

"Готвят се за кражба и на местните избори. Който не може да спечели по честен начин, се готви да спечели чрез "технология" на изборния процес", коментира тя.

Нинова припомни, че само преди 6 месеца в парламента се е водил дебат, на който се е приел машинното гласуване.

"Сега отново, само три месеца преди местните избори, управляващите, подкрепени от ДПС, внасят промени. Защо? Какво се случи за този период? Имаше Европейски избори. На тях всички партии, освен БСП, отбелязаха спад в подкрепата спрямо предишните европейски избори. Въпреки целия натиск,само БСП увеличи броя на депутатите и гласовете си. Няма начин това да не е стреснало управляващите и сателитите им. Затова решиха да убият финансово единствената опозиция и да премахнат гаранцията за честен избор - машинното гласуване", написа още тя.

Нинова убедена: Мачкаха ни, сега искат да ни унищожат финансово. Ще оцелеем!

По думите ѝ причината е, че машината не подправя протоколи, не дописва мъртви души и не носи чували с бюлетини в зала "Армеец". Според нея ГЕРБ отново са съсредоточени само да запазят властта на всяка цена.

"Нека всички, които искаме промяна, заедно се съсредоточим в оздравяването на общинските болници, инвестиции в общините, нови работни места, подпомагане на младите семейства и децата. Да не позволяваме да подменят тревогите на хората със собствените си тревоги за оцеляване във властта", допълни Нинова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase