Снимка: БулФото

Аз и Валери Жаблянов сме жертви на показна акция - другите да си правят сметката. Така каза пред bTV депутатът от БСП Антон Кутев по повод отстраняването му от поста зам.-председател на на парламентарната група на БСП. Рокадите в столетницата дойдоха по личното искане на лидера Корнелия Нинова.

Кутев коментира, че очаква и до седмица да спре да бъде председател и на Комисията по взаимодействие с неправителствените организациии и жалбите на гражданите в НС.

Още по темата

По думите му, причината за освобождаването му са противоречия с лидера на левицата Корнелия Нинова относно воденето на политика в БСП.

"Тези противоречия са нормални. Аз съм длъжен, когато мисля, че нещо не е, както трябва - да го кажа. Не мисля, че ще има други отстранени", коментира Кутев.

Той призна, че много отдавна не е говорил лично с Нинова, но последния път, когато това се е случило бил, когато се опитвал да я убеди, че кампанията за евровота не трябва да се проведе така.

"Корнелия е демократично избраният лидер на партията, независимо дали ми харесва на мен. Тя е човекът, който носи отговорност за тази партия, затова всяко нейно действие, включително моето освобождаване - е нейно право", посочи депутатът.

Кутев заяви убедено, че БСП е демократична партия и че не вижда разчистване на сметки в отстраняването си, въпреки това обаче проблем има.

"Виждам предупреждение към всеки, който не е съгласен по някакъв начин с лидера. Не съм убеден, че това е най-добрият подход, но тя така е избрала", допълни той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase