Снимка: Булфото

Националните курорти като Слънчев бряг, Златни пясъци и Албена да бъдат разделени на зони – за забавление и за семеен туризъм. Това е идея, която ще залегне в промени в Закона за туризма, които Министерството на туризма ще внесе до месец, съобщава bTV.

Южният плаж на Слънчев бряг да остане парти зона, в която дискотеките да работят през цялата нощ. За това настояват от Българската асоциация на заведенията.

Още по темата

Според депутата от Обединените патриоти Валери Симеонов, който е в основата на Закона за шума, зонирането е невъзможно, тъй като курортите са изградени още по времето на социализма като семейни.

От Министерството на туризма пък предлагат с решение на местната власт да се определя в националните курорти до колко часа да се вдига шум.

"Големите туроператори работят изключително сегментирано, за това когато говорим само и единствено за национално курорти, да има зониране, за да се предлагат по-целево туристическите продукти, предложи министърът на туризма Николина Ангелкова.

Според Валери Симеонов, депутат от Обединените патриоти, по принцип може да се обсъди едно такова отделяне на отделни, умишлено създадени, такива места за развлечение, в които да е разрешено озвучаването и след 23 ч.

По думите му това е въпрос на бъдеща законова уредба и задължително тези зони трябва да бъдат нови и доста далече от всички населени места.

Коментари Напиши коментар

47

Анонимен

преди 1 седмица

fake news. nema video.

46

Анонимен

преди 1 седмица

Алчни Циркаджии да се събарят всичките тия катуни- дискотеки !! Хората гласуваха с краката си отидоха на почивка в Гърция и Турция !! Да фалирате всичките !!!

45

Анонимен

преди 1 седмица

Докога с тази демагогия бе Симеонов.
Нали преди да захапеш властта обеща да премахнеш
такса сградна инсталация за парното.Твой друг другар ,,патриот''обеща да върне казармата.
Освен да крадете и да говорите врели некипели друго не знаете.