Намаляването на субсидиите ще принуди партиите да се чудят откъде да намерят пари, за да се финансират. Това казаха в "България сутрин" журналистите Валерия Велева и Юлий Москов. Според тях родните формации няма как да се издържат само от членски внос и ще трябва да търсят други форми на финансиране.

Още по темата
Велева бе категорична, че възможността партиите да се финансират от бизнесмени може да доведе до различни намеси в политическия живот у нас и до обслужване на интереси.

"Намаляването на субсидиите мина без анализ на това колко пари са необходими на една партия, за да функционира нормално. Законът бе приет на инат. Ще наблюдаваме с голямо внимание кой ще финансира партиите и откъде идват парите им. Със сигурност те няма да могат да се финансират само от членски внос. Всички политически сили ще започнат да мислят откъде да взимат пари. Ще бъде допуснато външно финансиране на партиите, което означава, че ще има чужди интереси и влияние в политиката", разясни журналистът.

Москов пък заяви, че ходът с намаляването на субсидиите е много правилен, тъй като партиите у нас са се превърнали във финансови корпорации и вече са забравили своите идеологии.

"Намаляването на субсидиите е изключително правилно решение. По върховете на партиите няма политици, а партийци. Те са търговци. Винаги се говори само за пари, а не за идеологии. Всеки ден виждаме политическа търговия. Ако Бойко Борисов продължи да държи тази своя политическа линия, ще постигне голямо добро за България. Партиите не могат да се издържат само от членски внос", каза той пред Bulgaria ON AIR.

Коментари Напиши коментар

32

Браво ББ!

преди 2 години

Не случайно има по над 70 партии да се явяват на избори! Хранилката беше голяма и затова куцо, кьораво и сакато правеше партия и се явяваше на избори! Не знам защо уж социалната партия Биесиепието толкова риве за тия субсидии, като те самите си правеха пиар за пред хората да искат намаляване, но когато това стана факт се видя истинското им лице колко милеят за държавата!

31

Анонимен

преди 2 години

е няма да има други партии освен управляващите, имат цял държавен бюджет да се спонсорират

30

:o)

преди 2 години

Откъдето и досега - от нас :) Подкрепа от всички офшорни фирми ограбващи държавата чрез търгове и обществени поръчки.