Снимка: БулФото

Самолетите Су-25 са изключително необходими за способсностите на българската армия. Той е единственият за подръжка на пехотата и флотата. От 14 самолета обаче летят 5, ноднес един от тях ще бъде приземен. Това заяви минситърът на отбраната Красимир Каракачанов в авиобаза Граф Игнаиево, където пристигна за отбелязването на 30-годишнината от въвеждането на изтребителя МиГ 29 в българската армия, предава 24 часа.

"Остават 4 Су-25. Ако през юли-август следващата година не бъдат взети спешни мерки за възсстановяването им, ще останат на земята и армията ни ще загуби способностите си. Да не говорим, че пилотите и техниците от авиобаза "Безмер" ще остават без работа", обясни той.

Още по темата

По думите му в края на миналата година страната ни е подписала договор с Беларус за ремонт на Су-25, но не му ясно защо тогава председателят на парламента Цвета Караянчева е разговаряла с Русия да изпратят техни техници за обучения на българските.

Според Каракачанов, някой грешно е съветвал министъра на икономиката Емил Караниколов, който от своя страна изрази несъгласие с изпращането на су-25 за ремонт в Беларус заради съществуващо ембарго.

Каракачанов беше категоричен, че вчера страната ни е превела парите за ремонта в банка, която ще обслужва договора ни с Беларус.

Според него друга алтернатива за ремонта на самолетите Су-25 няма, а разнобоят в кабинета по този въпрос нямало да разклати коалицията.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase